Конференција 15.12.2015.

Конференцију организује већи број организација из области борачко-инвалидске заштите, Удружење РВИ Србије свих ратова, Српски ратни ветерани, Ратни ветерани Србије, Савез удружења бораца из ратова од 1990-1999. године, Душан Силни, Покрет ветерана Србије и још неколико.

Тема конференције је организација протеста против Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, због значајног умањења права и општег положаја ветерана, ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца.

И поред крупних речи и обећања, пре свега министра Г-дина Вулина, о жељи да се положај ове популације унапреди и исправи вишегодишња неправда према нама, министарство и сектор за борачко-инвалидску заштиту, су својим активностима и мерама значајно умањили и овако лош положај а предлогом новог закона желе да још више тај положај угрозе.

Поред ове теме биће речи и о неприхватљивом запошљавању у министарству, стамбеним проблемима, незаконитом деловању, ортопедским помагалима, однос и финансирање удружења и злоупотребама у том сегменту, укидању Савета Владе за питање ветерана и другим.

На трибини ће говорити Жељко Васиљевић. председник Удружења РВИ Србије свих ратова, Миле Милошевић председник Српских ратних ветерана, Радомир Стојановић председник Ратних ветерана Србије, Зоран Ђукић председник удружења Душан Силни и Родољуб Вуковић председник Савеза удружења бораца од 1990-1999. године Србије.

Comments
  1. 3 године ago
  2. 3 године ago

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *