Медији који су испратили протест ратних ветерана у Београду

http://goo.gl/OYtE2X – Блиц
http://goo.gl/3j1v9l – РТС
http://goo.gl/U2NKwN – Б92
http://goo.gl/Ij8pBz – Вијести.ме
http://goo.gl/o3lqWl – Н1 Инфо
http://goo.gl/ysBYuZ – Бета
http://goo.gl/qRuKUs – РТВ


 

Представници неколико удружења ратних ветерана протестовали су ду Београду, испред Палате „Србија“, захтевајући да се побољша њихов положај и усвоји закон који ће регулисати њихова права.

Ратни ветерани, како су рекли, захтевају усвајање закона о правима бораца, ратних војних инвалида и породица палих бораца, поделу више десетине станова из јапанске донације који су празни, промену и примену закона у области ортопедских помагала, промену односа друштва према ратним ветеранима, као и прекидање незаконите праксе одузимања статуса ратних војних инвалида.

Председник удружења Српски ратни ветерани Миле Милошевић захтевао је да у име свих удружења ратних ветерана разговара са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александром Вулином, али је његов захтев одбијен.

„Последња информација је да министар Вулин неће да прими представнике бораца и инвалида, јер наводно има неких пречих послова од нас. Шта је њему пречи посао него да прими ратне војне инвалиде“, рекао је Милошевић.

Председник Удружења ратних војних инвалида Србије свих ратова Жељко Васиљевић рекао је да министра Вулина не занимају захтеви организација из области борачко-инвалидске заштите.

„Њега не занимају наши захтеви, нити да чује шта имамо да му кажемо и то зато што нећемо да будемо удружење Покрета социјалиста (Вулинове странке), јер то је једино чиме се ово министарство бави“, оценио је Васиљевић.

Васиљевић је најавио да ће ратни инвалиди протест наставити шетњом до зграде Владе Србије у нади да ће их неко примити и разговарати о решавању њихових бројних проблеме.


Извор rts.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *