ПОВРАЋАЈ ПОВЕЉЕ О УНАПРЕЂЕЊУ САРАДЊЕ – Александру Вулину

ПРЕДМЕТ: ПОВРАЋАЈ ПОВЕЉЕ О УНАПРЕЂЕЊУ САРАДЊЕ

Александру Вулину
МИНИСТРУ ЗА РАД,ЗАПОШЉАВАЊЕ,
БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА
РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Твојим доласком на чело овог веома важног и значајног Министарства са великим жаљењем морам да констатујем да је дошло уместо унапређења сарадњеизмеђу Министарства за рад,запошљавање,борачка и социјална питања и Удружења, до стагнације тих односа,па из тих разлога смо одлучили да Ти вратимо Повељу,јер Министарство односно Сектор за борачко-инвалидску заштиту по нашим схватањима не заслужује да нам додели ову Повељу.
„Због свих оних који су дали животе за Србију -из ових крајева,
Због свих оних који су се борили за Србију-са ове територије,
Због свих оних који граде бољу Србију –и немају право да
увек буду третирани с поштовањем и достојанством.“
Удружење изгледа нема право на подршку у својим
активностима,у остваривању својих циљева само из
Вама знаних разлога.
Ми и даље са Вама или без Вас чувамо успомену на сену палих ратника и бораца за слободу и предано радимо да њихова жртва не буде заборављена.
Наша идеја водиља јесте борба за истину,правду,мир и радост слављења живота,али ту борбу водимо сами,нажалост,без Вас.

Морамо истаћи да смо пре твог доласка,а посебно доласка државног секретара Драгана Поповића били веома успешно третирани од стране Сектора за борачко-инвалидску заштиту и да су сви наши пројекти пре њега подржавани и одобравани.
О раду овог Удружења и његовом успеху говоре његова дела која се огледају у ;запошљавању чланова породица погинулих бораца,запошљавању бораца и њиховом ангажовању кроз Јавне радове и пројеката код других Сектора;подршка деци погинулих и умрлих бораца кроз куповину одеће,обуће,хране.школског прибора,Новогодишњих пакетића;помоћ члановима преминулих бораца кроз плаћање електричне енергије,социјалне помоћи у виду новчаних средстава,помоћ за набавку лекова и лечење итд.
Посебно морамо истаћи да је Удружење успевало кроз разне начине да обезбеди посао чак и за 11 лица из породица бораца.
На нашој територији постоје породице које су веома социјално,здравствено и стамбено незбринуте као што је нпр.породица Илић Горана из села Горњи Барбеш који је био као војник на одслужењу редовног војног рока заробљен у Коњицу да би касније био пребачен у затвор Лора код Сплита и у Загребу затвор Керестинац где је провео око шест месеци,па је то било мало нашим властима па су га упутили и на Косово и Метохију где је провео три месеца.
Треба да је срамота власт ове државе,а посебно Сектор за борачко-инвалидску заштиту да породица овог борца живи овако и на овакав начин што је видљиво из исечка из Блица које Вам достављамо у прилогу.О животу овог борца обавестили смо државног секретара али на жалост он није ни покушао да реши проблем овог борца па се чак није удостојио да одговори на Захтев у вези тога.
Сматрам да је твоја највећа досадашња грешка у животу што си Драгана Поповића прихватио и поставио на ово веома тешко и одговорно место,јер његова прошлост како војна и цивилна је веома нечасна и непоштена и очито да он није способан да обавља ову дужност савесно и одговорно,па ћемо веома брзо уколико га не смениш покренути кампању за његову смену.
Веома сам несрећан и тужан што оваквог човека имамо на чело једног најодговорнијег Сектора за бригу о борцима,инвалидима и породица погинулих бораца,јер његов рад у том сектору је крајње несавестан и неодговоран и не заслужује да буде на челу тог Сектора.
У нади да ћете га што хитније удаљити са ове веома одговорне и тешке дужности и уместо њега поставите човека високо-моралних квалитета за разлику од досадашњег унапред се захваљујем у име свих бораца,инвалида и породица погинулих бораца најсиромашније општине у Србији –општине Гаџин Хан и најсрдачније поздрављам.
ПРИЛОГ:-Повеља и исечак из Блица

У Доњем Душнику ,21.03.2016.год.

Председник Управног одбора
Владо Вучковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *