Позивамо Све Грађане

Даме и господо, у име Покрета за ослобођење Србије „Отаџбина“, Српских ратних ветерана, Савеза цивилних инвалида рата Србије и Удружења ратних војних инвалида Србије свих ратова, позивамо вас

24.03.2024. године да  се окупимо испред срушене зграде генерал штаба у Немањиној улици против чијег смо поклањања  Американцима као последњег споменика зверске агресије НАТО-а,  се са почетком у 12 часова и шетњу до зграде Министарства одбране у  Бирчаниниовој  улици број 5, како бисмо изразили нашу дубоку забринутост због окупације НАТО-а  наше земље и њихове потребе да наша деца служе војни рок у њихове сврхе.

Стојимо заједно као народ, јединствени у нашем одбијању да допустимо да наша права буду нарушена и да наша деца постану средство у туђим играма моћи. НАТО је дошао под изговором мира и стабилности али уместо тога, оставио је за собом разарање и патњу. Немојмо заборавити трагедију која се догодила под њиховим бомбама, када су наши хероји гинули на Кошарама и осталим стратиштима, када су недужни људи изгубили животе,  када су градови били разорени,  када је наша држава била разорена и када су наша права била занемарена. Нећемо допустити да се та патња понови. Наша деца су наша будућност, наша највећа вредност.

Не смемо допустити да буду искоришћена као топовско месо у туђим сукобима.  Наше обавезе су да их заштитимо, да им пружимо образовање, сигурност и перспективу.

Нећемо допустити да НАТО преузме ту улогу од нас.  Позивам вас да останемо одлучни у захтеву за поштовањем наших права, за заштитом наше деце и за суверенитетом наше земље.  Нећемо дозволити да нас НАТО застрашује или уцењује.  Време је да стојимо заједно, као један народ, и да одлучно кажемо „Не“ НАТО интервенцији у нашим животима.   НАТО нам  неће пружити поштовање и мир и  нека напусте нашу земљу.  Ми смо способни да градимо своју будућност, ми смо способни да се одупремо,  да се боримо за наше вредности и нашу слободу.  Хајде да будемо храбри и одлучни у томе.  Хајде да останемо заједно и изградимо бољу будућност за наше генерације.  За наше непријатеље из НАТО имамо јасну поруку напоље из Србије и Косова и Метохије. Хвала вам.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *