СВИМ ЧЛАНОВИМА ОРГАНИЗАЦИЈА КОЈЕ УЧЕСТВУЈУ У ПРОТЕСТУ ПРОТИВ НЕИЗДРЖИВОГ ПОЛОЖАЈА РАТНИХ ВЕТЕРАНА, РАТНИХ ВОЈНИХ ИНВАЛИДА И ЧЛАНОВА ПОРОДИЦА ПАЛИХ БОРАЦА

После бројних разговора и договора са представницима министарства за борачка питања од којих ни један није реализован и за који можемо слободно рећи да су били чиста лаж и само куповање времена, принуђени смо да ступимо у протест којим би сачували минимум права, егзистенције и пуког преживљавања.

Први корак у протесту је захтев Председнику Републике Србије Александру Вучићу и Председници Владе Републике Србије Ани Брнабић за хитан пријем и разговор о начину решавања наших проблема. Уверени смо да ће ови захтеви бити игнорисани и да ћемо бити приморани да кренемо у  другу фазу протеста а то су штрајкови глађу, обраћању свим политичким чиниоцима у Србији да нам се обрате и подрже нас у нашој праведној борби, обраћење свим међународним организацијама које делују у Србији и које се баве заштитом људских права и спровођењем мониторинга примене договорених поглавља а пре свега 23.и 24. Обратићемо се и амбасадама најзначајнијих земаља које имају несумњиви утицај на политичке процесе у Србији. У исто време ћемо започети и штрајк глађу већег броја наших чланова како у Београду тако и у већем броју градова и општина са циљем да скренемо пажњу што већег броја грађана на наш претежак положај.

Трећа фаза протеста ће се одржати на Видовдан 28.06.2018. Тог дана ћемо у некој од ратничких цркава у Београду одржати парастос свим погинулим саборцима а онда у униформама или деловима униформи прошетати улицима Београда до Скупштине Србије, Председништва и на крају до Владе Републике Србије. Надамо се да ће неко схватити да се у Србији значајно крше људска права ратних ветерана, ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца и да им се одузимају основна универзална права, право на живот, лечење, рад и на основну егзистенцију. Позивамо све представнике ветеранских организација, којима су интереси чланова важнији од мрвица са министровог стола и који нису продали веру за вечеру, да нам се прикључе и заједно се изборима за право на опстанак нас и наших породица.

Кординатор за сарадњу са организацијама је Миле Милошевић 066 100007.

Поштовани саборци ово ће можда бити последњи тренутак да покажемо да смо спремни да се супроставимо оним појединцима који из само њима знаних разлога крше закон на нашу штету и јасно исказују своју мржњу према нама као и намеру да што пре нестанемо, да их не би подсећали на њихову промашену политику из прошлих времена а у исто време да нестанемо као највећи противници њихове политике предаје и издаје српских интереса а нарочито српске светиње Косова и Метохије.

 

КОРДИНАЦИОНИ ОДБОР ПРОТЕСТА

[pdf-embedder url=“http://urvis.org.rs/wp-content/uploads/Untitled-1-1.pdf“ title=“Untitled-1″]

[pdf-embedder url=“http://urvis.org.rs/wp-content/uploads/Untitled-2.pdf“]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *