ТО СМО МИ

Удружење ратних војних инвалида Србије основано је 1992. године са циљем пружања заштите и помоћи ратним војним инвалидима и члановима породица погинулих борца из ратова после 1990. године.

Решењем Министарства рада и социјалне политике, призната је репрезентативност у области заштите ове популације, из ратова после 1990. године и једино смо Удружење са признатом репрезентативношћу у овој области и за овај период.

У 2005. години смо извршили пререгистрацију и свом називу смо додали “ свих ратова „, и од тада се наше Удружење званично зове „Удружење ратних војних инвалида Србије свих ратова“

На последњој Скупштини Удружења извршили смо измене Статута и донели одлуку да у своје чланство примамо и мирнодопске инвалиде, тако да од 02.03.2013. године мирнодопски инвалиди могу бити пуноправни чланови нашег Удружења.

Наше Удружење је основало Фонд за рехабилитацију ратних војних инвалида који и данас постоји и делује. Такође смо основали и предузеће УРВИС д.о.о. које има за циљ запошљавање ратних војних инвалида и кроз ово предузеће је запослено више од 100 ратних војних инвалида.

Удружење делује на терену преко општинских, градских и покрајинских организација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *