Селаковић: Сви смо доказ победе у Церској битки

ЛОЗНИЦА Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић је, на обележавању 109. годишњице од Церске битке, рекао да се данас одаје пошта свим нашим прецима, као и да смо сви доказ њихове победе.

Селаковић је истакао да је Србија доказ оправданости борбе предака и додао да она данас суверено, слободно и самостално одлучује како се њоме влада и којим путем иде, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

„Одајемо пошту и краљу Петру Првом ослободиоцу и краљу Александру Првом ујединитељу и војводама Степи Степановићу и Радомиру Путнику и потоњим војводама Живојину Мишићу и Петру Бојовићу, али оно што никада не смемо да заборавимо, што је наша света дужност, што куца у свакоме од нас јесте да је ову битку и овај рат добио српски сељак, обичан човек, домаћин, онај кога је Пашић назвао „гуњац и опанак”“, истакао је Селаковић у Текеришу код Лознице.

Министар се осврнуо на значај српског сељака и подсетио да је обичан човек ослободио земљу од турског ропства и допринео да по њој никну правда, слобода и једнакост.

Селаковић је нагласио да је највећи и најмудрији управник једног народа сам народ.

Он је рекао да је дужност свакога од нас да се сећа Церске победе, истичући да је на Церу српски народ показао како се брани отаџбина и воли слобода.

„Захваљујући прегалаштву честитих и часних добрих људи Мачванског округа, свих локалних самоуправа и подршци коју је том пројекту пружио и пружа председник Републике Србије Александар Вучић ова генерација има задатак да на врху Цера подигне меморијални комплекс у част церских и ивањичких јунака”, поручио је Селаковић, преноси Танјуг.

Поред министра Селаковића, венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Лознице, Града Шапца, околних градова и општина, амбасада, као и представници бројних удружења и грађана опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, закључено је у саопштењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *