ТЕХНИЧКА ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ТЕХНИЧКА ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Председнику Владе

Г-дину Ивици Дачићу

Министру Финансија

Г-дину Крстићу

Мистру рада, запошљавања и социјалне политике

Г-дину Кркобабићу

Поштована господо, 

            Удружење ратних војних инвалида Србије свих ратова, вам се обраћа молбом да се реше проблеми ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца, нарочито оних који су настрадали у ратовима после 1990. године.

Пред крај 2013. године године јавио се проблем са исплатом права на борачки додатак, који користи око 3.000 ратних војних инвалида и чије кашњење је више од 3 месеца. С обзиром да је просечни износ тог права око 30.000,00 динара, можете закључити који проблем имају ове породице око пуке егзистенције.

После нашег упозорења и дописа Министарству финансија почела је исплата овог права али врло успорено тако да велики број корисника још увек није добио своје законом предвиђене принадлежности.

Други велики проблем који се појављује већ у марту месецу је смањење примања наше популације за 25,3%.

Желим да напоменем да се наша примања усклађују сваког месеца са просечним примањима на нивоу Републике Србије. Сваке године се наша примања у марту која се исплаћују према просеку из јануара умањују, за отприлике исти износ за који су у предходном месецу повећана. Ове године ситуација је драстична. У фебруару су повећана за 15,2%. Према нашем мишљењу овако драстична разлика је последица примене Солидарног пореза.

Без икакве жеље да полемишемо са политичким одлукама Ваше Владе, сигурни смо да Вам није била жеља да се и примања ове популације од око 25.000,00-35.000,00 динара умањују за десетак процената више него што су у предходном повећана.

Ова разлика остаје као трајно смањење наших примања ако не изнађемо могућност да је хитно  исправимо.

Обавештавамо вас да су пре пар година, када је дошло да спајања свих фондова пензионог осигурања у Србији, само том административном мером умањена примања наше популације за 6,7% које је остало као трајно смањење.

Нисмо више у могућности да прихватимо ново смањење које ће трајно и драстично умањити наше приходе и довести наше породице на руб егзистенције.

Молимо вас да у наредних десетак дана примите нашу делегацију и заједнички изнађемо решење за исправљање ове неправде.

Лице за контакт је Жељко Васиљевић 063 232 681.

С поштовањем.

 

УДРУЖЕЊЕ РВИ СРБИЈЕ СВИХ РАТОВА

                                                                                                      Председник

                                                                                                Жељко Васиљевић

One thought on “ТЕХНИЧКА ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

  1. Gospodine Zeljko,

    jeli ovaj dopis negdje zaveden pod nekim brojem ima li datum slanja navedenom naslovu i sl.Kada ovo citam pomislim da se neko sa oprostenjem zeza.Izvinite sto sam ovako kritican ali ove crkavice vec odavno ne prate rast prosecnih plata i cena.Takodjer smatram da bi ste trebali sazoveti sastanak svih RVI na teritoriji Beograda i da informisete ljude jer ovako izgleda da su prepusteni stihiji,zbog toga sto su rascjepkani na ko zna koliko udruzenja.

    Veliki pozdrav
    S postovanjem
    Rade B.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.